Лектори

Всички потвърдили лектори, очаквайте още.

Sara Rosso

Сара е писател, фотограф, любител на новостите и IT стратег от Милано. Работила е в HP, Ogilvy и Automattic. Ползва WordPress от 2006-та.

Сара пише за готварство и пътешествия в Ms. Adventures in Italy, за технологии и предприемачество в When I Have Time и за здравословен живот във Food Blogger on a Diet.

Нейните сайтове и снимки са били публикувани в The New York Times, The Wall Street Journal и др.

Васил Колев

Веселин “dzver” Николов

Блогър и уеб програмист с дългогодишен опит. Участва в екипа на WordPress.com. Създал е класацията на българските блогове – topbloglog.com.

Ивелина Димова

Ивелина Димова е WordPress програмист в Metronet Норвегия, обича да пътува, да снима и да тренира йога на плажа. Има опит в изграждането на електронни магазини и комплексни уеб решения с Open Source платформите OpenCart и WordPress.

Калин Терзийски

Калин Терзийски е от най-впечатляващите съвременни български творци. Той е поет, писател, сценарист и психиатър. Автор е на романите “Алкохол” и “Лудост”, много разкази и стихосбирки.

Едва ли ще ви откаже автограф 🙂

Константин Ковшенин

Константин блогва за WordPress, пие кафе и туитва като луд. Участвал е в екипа по създаването на първия руски андроид. Сега работи за Automattic.

Марио Пешев

Марио е WordPress и Open Source активист, музикант и преподавател. Тази година говори на WordCamp Единбург. Има сериозен опит в разработката на плъгини и теми, в споделянето на знанията си. Вероятно няма да говори за музиката си – за нея събитията са други.

Николай Бачийски

Николай е разработчик за WordPress отдавна, програмира, пътува, води курсове по програмиране, организира TEDxBG и има мечка.

Николай Нинарски

Ниньо е entreprenerd. Той е един от основателите на Штрак! и голям фен на опън сорса, опън бирата и опън хората, които правят смислени неща. Кефи се и ползва html5, WordPress, Drupal и Sublime Text 2. От две години се е закопал в мобилните приложения с html5. Блогва рядко, но за сметка на това мултиезично (на shtrak.eu/ninio).

Светлин Наков

Светлин Наков има над 15 години опит като инженер, ръководител, консултант, предприемач и перподавател. Ръководи академията на Телерик и помага на младите таланти да се развиват.

Стефан Кънев

Стефан е евангелист. Учи хората да обичат това, което правят и да правят това, което обичат. Води курсове във Факултета по Математика и Информатика към Софийския Университет за езици като Ruby и Python. Блогва на skanev.com, в twitter е skanev.

Христо Панджаров

Ицо работи за SiteGround уеб хостинг от 5 години, занимава се със SEO, маркетинг и open source приложения. Тайно от шефа си прави сайтове, базирани на WordPress, и ходи на футболни мачове.

Comments are closed.